Dagbog B-kuld

DAGBOG B-KULD05-08-12

Før afrejse 8 uger gamle.


 
 


 


 


04-08-12

Hvalpene er nu flyttet ind hos deres nye familier, og alle har fået en rigtig god start. Vi beholder Berberis herhjemme.

Ugebilleder og hvalpenes sider er opdaterede. Galleri er opdateret med de sidste billeder og videoer under uge 8.


Vægtskema for hvalpene 8 uger gamle: 
30-07-12

Hvalpene er blevet hjertescannet idag af Jørgen Koch på Universitets Hospitalet for Familiedyr (LIFE - tidligere Landbohøjskolen), data kan ses på hvalpenes sider og under Avlsdata. Nye billeder og videoer under uge 8 i galleri.


29-07-12

Artemis har sagt farvel til hvalpene og er rejst hjem til Chris. Aktivitetsniveauet er på fuldt blus, og hvalpene trænger snart til mere individuel træning i deres nye hjem.


28-07-12

Hvalpene er idag blevet sundhedschecket og vaccineret.


27-07-12

Vi har været på besøg i Boxergruppe Helsinge, det var en stor fest for hvalpene, der fik spænet hele banen igennem. Man skulle tro, at trætheden så ville melde sig efter hjemkomst, men nej, der blev sovet i 30 min., og så var vi på igen.
 

    25-07-12

Alle nyder vejret og udetiden i haven hele dagen. Børn af forskellige aldre har været forbi de sidste par uger, og far Zeus har også været på besøg. Hvalpene har fået deres sidste ormekur. Nye billeder og videoer under uge 7 i galleri.


20-07-12

Galleri er opdateret med billeder og videoer.


19-07-12

Alle hvalpe er nu fordelt til deres kommende familier. Der er fuld fart over feltet lidt over 6 uger gamle. Drifter og akitivitet er der nok af, der skal hele tiden findes på nye ting for at udfordre hvalpene. Renlighedstræning går rigtig godt. Lyd- og miljøtræning er intensiveret. Hvalpene er blevet chipmærket idag.     


 
17-07-12

Berberis og Buglossoides har idag fået vurderet bidet af specialdyrlæge Jens Ruhnau på TandDyreklinikken i Måløv. Buglossoides har en smule skæv tandstilling i fronten, men ingen vred på kæben. Berberis har ligeledes lidt skæv tandstilling med risiko for skævhed i det permanente tandsæt. Begge hvalpe vurderes igen 6 mdr. gamle. http://www.tanddyreklinikken.dk/

Billeder er taget af Lene Ruhnau. 

   

16-07-12

Som halehvirvlerne vokser til, har vi opdaget et lille og pt. usynligt haleknæk på Blechnums hale i den yderste femtedel. Broussonetios næsebor kollapser en lille smule, indtil videre har der ikke været på behov for behandling.


13-07-12

Ugebilleder er opdaterede. Tæverne er nu fordelt.


11-07-12

Hvalpene nyder friheden i haven, især når vejret er godt.


03-07-12

De sidste par dage har hvalpene været lidt ude i gården under skarpt opsyn af mor og bedste. Blechnum fører gerne

an og går på opdagelse på egen hånd. 


29-06-12

Vi har nu introduceret fast føde til alle hvalpene, de er vilde med foderet og spiser nogenlunde civiliseret. Mor og bedste hjælper flittigt med opvasken efter måltiderne.


  
27-06-12

Her er fuld aktivitet i hvalpegården. 3 store hanner prøver kræfter af, ofrene er dog ikke altid helt fair fordelt. Vi har opstartet Buglossoides på opblødt hvalpefoder, da han ikke tager nok på i vægt, det går forrygende, og vægten stiger støt nu. De første hvalpekøbere har været forbi, og vi glædes over deres entusiasme omkring vores hvalpe og det sundhedsprojekt, de fremover selv bliver en del af.


Der er bestilt tid til hjertescanning af hvalpene d. 30. juli knap 8 uger gamle hos Jørgen Koch på Universitets Hospitalet for Familiedyr (LIFE - tidligere Landbohøjskolen). 

 


 


   26-06-12

Hvalpene er i dag 3 uger gamle. Vi er flyttet i annekset, hvor hvalpegården er sat op. De første hvalpe er allerede på vej ud i nye eventyr og ud i en ny verden uden for hvalpekassen. Mormor Akita hjælper flittigt til og nyder at måtte

tage del i hvalpeaktiveringen.


 

   
22-06-12

Hvalpene er 17 dage gamle og har først lige åbnet øjnene. Berberis og Broussonetio har en hvid blinkhinde. Alle tager fint på i vægt, kun lille Buglossoides skal stadig hjælpes lidt på vej, da han sjældent vinder kampen mod de næsten dobbelt så store brødre. Artemis er frisk og glæder sig til, at de små bliver store nok til at komme ud og lege. 2 ugers billeder er opdateret.12-06-12

Hvalpene er idag en uge gamle, og det går fint i hvalpekassen. De fleste tager fint på i vægt, et par stykker skal hjælpes lidt på vej, da der er flere store hanner, der gerne tager 3 dievorter ad gangen. Artemis har det godt og leger gerne med mor Akita i pauserne.07-06-12

Artemis har fået 8 skønne hvalpe ved kejsersnit tirsdag d. 5. juni. Vandet gik 4 dage for tidligt mandag aften. Det blev til en hård nat, hvor veerne ikke kom igang trods vestimulerende, og Artemis gradvist blev mere og mere svækket. Tirsdag morgen vurderede vi, at risikoen for at miste både Artemis og hvalpe var for stor, så hun fik foretaget kejsersnit af dyrlæge Louise Frost på Dyreklinikken Artemis i Hellerup. Fra operationsstart til Artemis var på benene igen gik der 45 min., vi er dybt taknemmelige for en hurtig og professionel indsats af Louise Frost.


Artemis fik 9 levende og store hvalpe, hvoraf 1 han blev aflivet grundet ganespalte. 1 tæve har knæk på halen. Hvalpene havde ikke løsnet sig fra livmoderen, og Artemis var ikke klar til at gå i fødsel, da vandet pludselig gik for tidligt. Artemis er kommet sig fint og hurtigt efter operationen og passer sine små med stor omhu.


En stor tak til teamet fra Dyreklinikken Artemis og til vores mange hjælpere, der støttede op omkring os til modtagelse af hvalpe og til telefon support. I har været guld værd i en situation, hvor gode råd var dyre.


Fødselsvægt på hvalpene fordeler sig således:


 


03-06-12

Igår flyttede vi Artemis hjem til os og fødekassen er sat op. Lidt under en uge igen, hun er frisk og forstår ikke helt,

hvorfor hun skal have den mave på slæb.30-05-12

Artemis er idag blevet røntgenfotograferet på Karlslunde Dyrehospital. Der er nu ca. 10 dage til fødsel.


20-05-12

Artemis vokser fint og hurtigt om maven, der er nu kun 3 uger til hvalpefødsel.


 
30-04-12

Artemis er scannet drægtig, hvalpe forventes omkring d. 8. juni.


09-04-12

Artemis er blevet parret d. 6. og 7. april med Zeus vom Okeler Forst.

 

 


Kulsvierkrogen's Broussonetio Humulus

TG han

562g

Kulsvierkrogen's Blechnum Humulus

RG han

487g

Kulsvierkrogen's Buxus Humulus

TG han

492g

Kulsvierkrogen's Buglossoides Humulus

RG han

466g

Kulsvierkrogen's Butomus Humulus

RG han

485g

Kulsvierkrogen's Berberis Humulus

TG tæve

492g

Kulsvierkrogen's Bellis Humulus

RG tæve

487g

Kulsvierkrogen's Briza Humulus

RG tæve

517g

Kennel Kulsvierkrogen v/ Louise Pahle - 2980 Kokkedal - 21518872 - pahle@kulsvierkrogen.dk