Info E-kuld

INFO E-KULD


Vores E kuld er Kulsvierkrogen's Berberis første kuld hvalpe. Vi har valgt at bruge Marcel igen og nu med Berberis, da vi er yderst tilfredse med vores C kuld både mentalt, den generelle sundhed og eksteriør. Marcel har givet mange kvaliteter videre til vores C kuld, som vi håber også at kunne få videre i denne kombination. C kuldet har fået en smule længere næserygge, større næsetrøfler, større næsebor, lange og lige ben, og ikke mindst en mentalitet med rigtig god ro og stabilitet, alle sammen kvaliteter vi ønsker videre og kompenseret for hos Berberis, der på trods af hendes skønne væsen, godt må hvile mere i sig selv.


2 hvalpe fra C kuldet er forundersøgt ved røntgen af hofter 8-9 mdr. gamle, dette ser indtil videre godt ud. Alle 4 hvalpe fra C kuldet er undersøgt for nedsat nyrefunktion med blod- og urinprøver, dette uden anmærkninger. Marcel er også far til vores D kuld, der indtil videre udvikler sig rigtig fint.


Marcel er en stærk og robust hanhund med et fantastisk temperament og gode brugsegenskaber. Marcels sundhed er også

i top. Vi ønsker mere fylde i hovedet og et bredere kæbeparti i vores linjer, dette har Marcel bidraget med i C kuldet. Vi forventer endnu et mentalt stærkt kuld med drifter og arbejdsvilje, men også kærlige og kontaktsøgende familiehunde, der ligger lavere i stressniveauet end vores tidligere kuld. Med kombinationen med Berberis forventer vi også en underholdende og humoristisk boxer, der ikke altid lige gør, hvad den bliver bedt om.


E-kuldet fødes og vokser op hos Kennel Kulsvierkrogen i Kokkedal.


Marcel von der Nordheide er født d. 27-05-2011, stambogsnr. ZB-Nr: 235836

Opdrættet og ejes af Renate Burk-Beckers og Rolf Beckers, Boxer von der Nordheide


Se mere om vores opdræt under evaluering af opdræt og under avlsdata.

Født 10-03-2016

Antal

Tigrede (tg)

Rødgule (rg)

Dødfødte

Ganespalte

Hanner

6

2

4


3 (2rg,1tg) aflivet

Tæver

3

2

1


1 (tg) aflivet

E-kuldet kom til verden torsdag d. 10. marts, det blev til 5 levedygtige hvalpe.


Fødslen gik igang planmæssigt med et normalt forløb. Første hvalp blev født uden problemer og med fine veer, næste hvalp kom ikke, Berberis var allerede træt og afkræftet efter en drægtighed, hvor appetiten har været meget lille, og hun forsøgte kun få gange at presse med svage veer, hun nursede om den første fødte, og lagde sig så til at sove. Med 8 hvalpe i hende, var beslutningen ikke svær, det blev kejsersnit uden at prøve at forsøge mere.


Status på hvalpene er 9 stk. heraf desværre 4 med ganespalte 3 hanner og 1 tæve. Første hvalp er født normalt, de resterende 8 er taget ved kejsersnit. Der er ingen hvalpe med knækhaler, manglende endetarm eller hvide blinkhinder i kuldet. Se øvrige data om E-kuldet under siden avlsdata.

Kennel Kulsvierkrogen v/ Louise Pahle - 2980 Kokkedal - 21518872 - pahle@kulsvierkrogen.dk