Freesia

KULSVIERKROGEN'S FREESIA

DK15654/2018

Født d. 14.08.2018 - død d. 05.03.2019

"Freesia" boede hos Kennel Kulsvierkrogen v/ Louise Pahle i Kokkedal

RIP mit lille hjertebarn Kulsvierkrogen’s Freesia

14.08.2018 - 05.03.2019


💕🐾💕🐾💕🐾💕🐾💕🐾💕

Den skønneste lille pige har forladt os alt for tidligt.

Hun var min drømmehund af sind, og jeg havde så mange planer for hende.

Jeg håbede på mirakler, men så heldig var jeg ikke.

Hendes lille hjerte svigtede, trods hun kæmpede tappert for at leve.

Udstilling

Hjerte 7 uger

Røntgen HD 7 måneder

Røntgen spondylose 7 måneder

A:1,73 P:3,42 øA:6,0

Freesia har siden hun var helt lille haft en markant mislyd på hjertet, og det blev tidligt diagnosticeret at hendes lungearterie var meget snæver. I hendes udvikling og vækst, har hjertet ikke kunnet holde til det høje tryk i arterien, og dermed svigtede højre side af hjertet, resulterende i motionsintolerance, tab af bevidsthed og til sidst med bugen fyldt af væske.


Freesia havde det vi kalder for pulmonalstenose, hendes aorta var fin af størrelse. Aorta kan bedre kompensere for et højt tryk end pulmonalarterien kan, derfor er udviklingen gået hurtigt, dvs pulmonalstenose hos vores hunde er meget værre end aortastenose, og det er vigtigt at have det med i betragtningen i vores valg af hunde til avl.


Nogle vil sikkert tro, at det er hendes hvide farve, der er skyld i sygdommen - det er det ikke... desværre har jeg lidelsen inden for begge mine A-kulds tævelinjer kombineret med forskellige hanner. 2 farvede (tigret og rødgul) boxere i mit opdræt har ligeledes pulmonalstenose, dette først diagnosticeret i en senere alder +12 mdr, og heldigvis ikke i så svær grad som Freesia. Samme lidelse uanset farve. Dette betyder, at jeg fremadrettet skal prioritere hjerteresultater hos mine avlsdyr endnu højere.


Freesia har efter aflivningen også fået taget røntgen af hofter og ryg. Selvom hun ikke er gammel nok til få resultaterne registreret, er det vigtigt for mig at vide, hvor meget der skal rettes op på i de næste generationer. Ryggen var helt fri for spondylose 7 mdr gammel, og hofterne var rigtig fine og vil få A ved en bedømmelse.


Da Freesia havde gentagne E. coli blærebetændelser, valgte jeg at sende hendes nyrer til undersøgelse i Norge, så hun kunne deltage i JKD (nyre) projektet. Freesia har løbende fået taget blod- og urinprøver med normale værdier inkl SDMA nyremarkør og med en fint koncentreret urin med en vægtfylde på 1.048.

Rapporten fra Norge afviste boxerens arvelige nyresyge, som årsag til blærebetændelsen.


Freesia er stillet til udstilling to gange, begge gange fik hun lovende med en fin beskrivelse på trods af sin

"ikke godkendte" farve.


Du vil være savnet for altid min lille pige, og jeg lover dig, at du ikke bliver min sidste hvide boxer.


Kennel Kulsvierkrogen v/ Louise Pahle - 2980 Kokkedal - 21518872 - pahle@kulsvierkrogen.dk